SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.

Historia

Under 1940-talet började ett gäng entusiaster spela badminton i gamla brandstationens gymnastiksal på banor med enkla bomullsnät och tejpade linjer. Göte Bjermo, som var inflyttad från Skåne där badmintonsporten först dök upp i Sverige, var den som introducerade sporten i Västerås. Efter ett tag fick man även några träningstimmar i gamla Idrottshallen på Timmermansgatan och mot slutet av decenniet kom diskussionerna igång om föreningsbildandet. Den första styrelsen bildades 15 februari 1950 och den 7 september samma år kom beskedet att Västerås badmintonförening vunnit inträde i RF. 

Under 1950-talet var aktiviteten hög med distrikts- och stadsmatcher, seriespel och ett par vänskapsutbyten med två danska föreningar. Efter den hektiska perioden under 1950-talet kan 1960-talet sägas ha varit en enda lång viloperiod med undantag för mindre försök att få igång ungdomsverksamheten. 

Någon fart på badminton blev det inte förrän Bellevuestadion och Sportcenter byggdes i mitten på 1970-talet. Då ökade medlemsantalet från 40 till 400 personer. Målet att stabilisera spelarbredd och ledarsida för att skapa en elit lyckades och föreningen fick fram ett antal ungdomar som bildade stommen i klubbens första serielag. Satsningen under 80- och 90-talet har syftat till kvalitet, elit och ett i så hög division som möjligt etablerat seriespel. Nämnas kan också att under det arosiensiska jubileumsåret 1990 arrangerade föreningen SM för seniorer i Bellevuestadion.

 

Under 2000-talet har det varit en generationsväxling och VBmF ramlade ur elitserien och t o m ner i division 2. På senare år har tillväxten och aktiviteten återigen ökat och man har kunnat etablera ett bra serielag och blicka framåt. Målet är att kunna ha ett serielag i någon av de högsta serierna och ett eller flera i någon lägre division. Idag är det hög aktivitet i klubben och det blåser positiva vindar. 2013 vann VBmF division 1 och föll i kvalet till Elitserien.

 
Våra sponsorer