Välkommen!
Vill du bli medlem i vår förening? Klicka här!
Förbundet informerar - tävlingsstopp säsongen ut men inställda SM-tävlingar ska genomföras senare
2020-03-20 08:40

Till följd av COVID-19 situationen beslutade Badmintonförbundets styrelse på torsdagskvällen att ställa in alla av förbundet sanktionerade tävlingar fram till 30 juni. Men ambitionen är att genomföra inställda SM-tävlingar senare under året.

Seriespel
Då beslutet även gäller allt seriespel för division 1-4 innebär det att resultaten i respektive serie per 17 mars blir slutresultatet för säsongen 2019/2020. Beträffande upp-/nedflyttningar i divison 1-4, sker detta som brukligt i dialog mellan Svenska Badmintonförbundet och berörda lag, där geografi och lagens nivå beaktas för att skapa lämpliga serieindelningar.

Styrelsen har även beslutat att inte genomföra något kval till Victor Badmintonligan. De åtta lag som denna säsong spelat i Victor Badmintonligan kommer därmed vara desamma kommande säsong.

SM-tävlingar
Svenska Badmintonförbundet uttryckliga ambition är att de ungdoms-SM som tidigare ställts in ska spelas vid ett senare tillfälle under året. Förslaget är att flytta arrangemangen för SM i klasserna U13, U15, U17 samt Lag-SM ungdom till augusti. Dialog med arrangerade föreningar pågår.

För Veteran-SM är planen att genomföra tävlingen i september. Även här pågår dialog med arrangerade förening.

Victor Lag-SM
Svenska Badmintonförbundet och de fyra klubbar som nått semifinal i Victor Badmintonligan (Halmstad, Påvelund, Fyrisfjädern och Trollhättan) vill alla försöka hitta ett sätt att spela färdigt årets Lag-SM.

Förslaget som förbundet nu jobbar med innebär att de fyra klubbarna möts för semifinaler och final under en helg i juni 2020. Dialoger med föreningarna om datum och plats för ett sådant arrangemang pågår.

Utbildningar och konferenser
Styrelsen beslutade vidare att inga utbildningar eller konferenser med fysiska träffar genomförs under april-juni utan skjuts upp till nästa säsong. Där möjlighet finns kommer inplanerade utbildningar och konferenser att genomföras via videolänk.

Samtliga beslut och planer förutsätter att förhållandena enligt Folkhälsomyndigheten och andra överordnade instanser tillåter genomförande av dessa aktiviteter under juni, augusti och september 2020.

Vi återkommer med mer information så fort tid och plats för de olika planerade arrangemangen är fastlagda.

Förbundschef Thomas Angarth
thomas.angarth@badminton.nu

INSTÄLLT - Kallelse till årsmöte!
2020-03-19 19:04
Årsmöte 29 mars är INSTÄLLT
Datum och plats är bokat för föreningens årsmöte
SÖNDAG DEN 29 MARS KL 16.00  - Röda Rummet, Bellevuestadion.
Kallelse kommer att mailas ut till medlemmar senast 12 mars men boka datumet redan nu

Badmintonförbundets tävlingar ställs in med omedelbar verkan
2020-03-12 21:59
Med anledning av den aktuella situationen gällande Covid-19 har förbundsstyrelsen beslutat att med omedelbar verkan ställa in alla av Svenska Badmintonförbundet sanktionerade tävlingar fram till och med den 29 mars 2020.

De tävlingar som berörs är de som står angivna i Badminton Swedens Tävlingskalender under mars månad. Detta inkluderar således även helgens serieomgång för division 1-4.

Svenska Badmintonförbundets målsättning är att om möjligt spela det seriespel och de SM som berörs av beslutet vid ett senare tillfälle.

Idrottsrörelsen står samlad för att tillsammans ta ansvar och bidra på bästa sätt för att begränsa smittspridning i samhället. Vi hoppas och tror att Badmintonsverige sluter upp och har förståelse för beslutet.

- Med anledning av en uppenbar oro bland arrangörer, spelare och föräldrar och vår vilja att fokusera på att begränsa pandemins spridning, var det ett enkelt beslut att fatta för styrelsen, säger Tommy Theorin, förbundsordförande Svenska Badmintonförbundet.

/Styrelsen, Svenska Badmintonförbundet

VBmF informerar kring hantering och förhållningssätt kring Coronaviruset.
2020-03-12 14:42
Med anledning av risken för smittspridning av coronaviruset Covid-19 i Sverige.
Idag den 12 mars 2020 har enligt uppgifter från Folkhälsomyndigheten 481 personer i Sverige påvisats smittade av coronaviruset Covid-19.
VBmF ser idag ingen anledning till att vi inte ska kunna fortsätta med de träningar, läger och tävlingar som vi har planerat. Men naturligtvis följer vi noggrant den utvecklingen och de rekommendationer som myndigheter utfärdar.

Har du däremot som spelare, ledare eller förälder vistats i riskområdena så som exempelvis Kina, Iran eller Italien, kan det vara klokt att avstå från aktiviteter som föreningen anordnar under minst 14 dagar efter hemkomst och vara uppmärksam på hur du mår.
Våra rekommendationer är att du går in på 1177.se och läser om vad som gäller om man uppvisar symtom.

En allmänt förebyggande åtgärd mot luftvägsinfektioner är:
-Att undvika att röra vid ansiktet eller ögon samt att undvika nära kontakt med sjuka människor.
-Tvätta händerna ofta med tvål och varmt vatten, före måltid, mathantering och efter ett toalettbesök.
-Handsprit kan vara ett alternativ när möjlighet till handtvätt inte finns.
-Genom att hosta och nysa i armvecket eller i en pappersnäsduk hindras smitta från att spridas och från att förorena händer.
-Stanna hemma när du är sjuk för att undvika att smitta människor på bussen, på träning, ditt arbete eller där du är nära andra.
VBmF
Föräldramöten vecka 6!
2020-01-29 17:03
Under vecka 6 genomför vi föräldramöten för att informera om föreningen och ni föräldrar får chansen att ställa frågor till representanter från styrelsen och till tränaren. Alla föräldrar till VBmFs barn och ungdomar är välkomna!
Datum: Torsdag 6 feb samt söndag 9 feb.
Tid: Mötet sker under ert barns träning, under den sista halvtimmen av träningen.
Plats: Ballroom på Bellevue (rummet intill caféterian).

Vi håller på ca en halvtimme! Ingen anmälan krävs.
Välkomna!
Det finns inga nyheter..