Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.

Välkommen!
Vill du bli medlem i vår förening? Klicka här!
Vill du börja spela badminton?
2020-07-02 10:39

Västerås Badmintonförening bedriver och erbjuder träning på olika nivåer - allt från bredd och motion till elit. Träningarna leds av utbildade ledare och en strävan och mål finns att kontinuerligt utbilda nya tränare. 


Som ny i badminton får man börja i en introduktionsgrupp och träna 1-2 gånger med en tränare. Syftet är att utgående från ålder, mål och spelnivå kunna erbjuda plats i den mest passande träningsgruppen för spelaren. 
Normalt börjar man, som ny i badminton, i en av breddgrupperna och får lära sig grunderna i badminton. Det sker med fokus på lekfullhet och grundläggande övningar. Det ska vara kul att lära sig spela badminton! Efter breddgrupper (E-grupper och D-grupper) finns träningsgrupper på olika nivåer och vi ser gärna att man provar att tävla också - C-gruppen, sen B-gruppen och eventuellt A-gruppen. Allteftersom blir man även mer tävlingserfaren. Överflytt till annan grupp sker i samråd med ansvarig tränare. 

På tisdagar finns en motionsgrupp för killar, där många har spelat länge.
VBmF har även en tämligen avancerad motionsgrupp, varav flera deltar i C- och B-klass på tävlingar. 

På söndagar finns en ledarledd grupp för vuxna.


Vill du bli medlem i vår förening? Klicka här
Mellansvenska Badminton Förbundet arrangerar Summer Camp
2020-07-01 11:27
Summer Camp MBF

MBF anordnar nu ett "Summer camp" för barn och ungdomar födda mellan år 2000-2010 som tävlar regelbundet. I och med Corona epedemin så kommer det inte vara någon övernattning. Lägret kommer hållas 14/8 kl 09.30 -18.00,  15/8 kl.09-30-18.00 och 16/8 kl 09.30-15.00. Man kan dagpendla eller passa på och bo på något av Örebros trevliga hotell. 

Ansvarig tränare är Marcus Jansson med hjälptränare.

Lägret riktar sig till barn och ungdomar som i dag tävlar regelbundet och som vill utveckla sitt spel. 

Om Marcus Jansson: Har tränat en mängd olika klubbar såsom Västerås, Eskilstuna, Spånga mfl. Han har gått samtliga steg på tränareutbildningen. Spelarmeriter: Spelat i  Sveriges landslag och varit rankad topp 80 i världen i singel. Tävlat mycket internationellt med ett antal semifinaler i större tävlingar i Europa. Vunnit ett flertal SM guld.

*OBS* För att reservera din plats så måste inbetalning av kostnaden på 1000 kr betalas till MBF:S PG konto: 226094-1 senast 30/7-2020. Ange Namn på spelaren samt personnr. Summan är fullt återbetalningsbar om man blir sjuk. Man kan inte avanmäla sig för att man fått andra aktiviteter utan avbokning medges endast vid sjukdom.

Det finns 27 platser och det är "först till kvarn" principen. MBF kommer ha några platser för andra distrikt att ansöka om, då vi ser möjlighet till bra sparring och utbyte. Spelare från andra distrikt betalar 1450kr.

Om spelare från andra distrikt önskar anmäla sig så maila först till Åsa Hallafors på mail adress svahnflyget@hotmail.com 

*Genom att anmäla ert barn till MBF sommarläger  godkänner ni att vi använder uppgifterna i vårt register enligt GDPR* .
Ni godkänner även att harmlösa uppgifter som inte skadar eller kränker vare sig individ, grupp eller lag som tex. namn, bild, statistik, etc. publiceras på Mellansvenska Badmintonföreningen officiella hemsida samt övrigt informationsmaterial och sociala medier. Om ni inte vill att vi publicerar era uppgifter får ni skicka ett mail till svahnflyget@hotmail.com

MBF:s styrelse önskar er välkomna!

https://sv-se.invajo.com/event/mellansvenskabadmintonf%C3%B6rbundet/summercamp2020

Information från Svenska badmintonförbundet
2020-06-13 17:28

Badminton Sweden har beslutat att sommarens planerade regionsläger i augusti ställs in och istället genomförs under hösten.
Läs mer på https://www.badminton.nu/forforeningen/Nyheter/aretsregionslagerflyttastilleftersommaren/


Alla tävlingar ställs in under augusti

Badminton Swedens tävlingsstopp förlängs och gäller även för augusti. Det beslutade förbundsstyrelsen under gårdagen. Därmed utgår de SM-tävlingar i klasserna U13-U17 som var planerade att genomföras i augusti. Beslutet grundar sig i det förbud mot allmänna sammankomster och offentliga tillställningar för fler än 50 deltagare meddelats som fortfarande gäller i Sverige.
Läs mer på https://www.badminton.nu/tavlingsspel/Nyheter/allatavlingarstallsinunderaugusti/

 

Säsongsavslutning
2020-05-31 15:45

Hej!

Badmintonsäsongen lider mot sitt slut och att sista tränarledda träningen för säsongen är söndagen den 31 maj. Vi kommer inta ha några bokade banor i juni, juli och aug,

Säsongen 2020/21 börjar igen ungefär vid skolstart. Mer information kommer i början av augusti när allt sitter på plats. 
 
Vi får passa på att tacka för en kul säsong. Det har hänt mycket - VBmF har fått väldigt många nya unga badmintonspelare, nya grupper, fler motionsspelare, vi gick upp i div 1 med första laget. Snyggt jobbat! Så tack alla spelare, ledare, föräldrar och medlemmar. Nu behövs det lite vila och vi ser fram emot nästa säsong, även om denna inte är riktigt slut ännu.
 
Med vänliga hälsningar
Styrelsen VBmF
Påsklovsträning.
2020-04-03 18:00

Under nästa vecka, då det är påsklov så är det inga ledar ledda träningar för ungdomsgrupperna.

Följande tider gäller för gruppträningar under sportlovet 
All träning 6-13 april är inställd.

OBS! Under skolloven så gäller att banorna är bokade och då är man välkommen att spela gratis på de tider som VBmF har träningstider. Alltså då någon av Vuxengrupp, B-, C-, D, E-grupperna har träning så får man gärna ta med sig familjen eller kompisar  och åka och spela. Alla träningstider hittar ni under fliken våra grupper.


Glad på påsk! 

Nyheter från våra lag
Det finns inga nyheter..
 
Våra sponsorer