Välkommen!
Vill du bli medlem i vår förening? Klicka här!
2021-01-14 20:19

Viktig information kring fortsatta skärpta Corona-restriktioner - terminsavslutning
2020-12-09 12:09

Viktig information kring fortsatt skärpta Corona-restriktioner:
25 november – 13 december gällande Västerås Badmintonklubbs verksamhet

Hej alla VBmF:are

Den 24 nov kom beskedet att de skärpta restriktionerna fortsätter till och med 13 december vilket innebär att vi som klubb har beslutat att avsluta höstsäsongen söndagen den 13 dec. Vårsäsongen drar igång måndagen den 11 jan, om inget annat sägs.

Vi har fortfarande bokade banorna för de grupper under denna period, då vi som förening gärna vill uppmuntra till träning men med försiktighet. Vi ber er alla att beakta följande:

• Vid minsta symptom på sjukdom – stanna hemma!
• Tvätta händerna före och efter passen.
• Kom ombytt till träningen och duscha hemma i största möjliga mån.
• Håll avstånd på banan, vid samling och utanför.
• Vi ber er som skjutsar till/från träningen att ej stanna kvar för att titta på.

Vi fortsätter att kämpa på i en ansträngd period för hela samhället och vi hoppas på fortsatt förståelse från er medlemmar. Vi fortsätter att hjälpas åt att ta ansvar för att minska smittspridningen så att vi kan återgå till det normala framöver.

Vid ny information/nytt läge förmedlas detta ut via hemsidan, mail & sociala medier. Tack för fortsatt förståelse & ta hand om er. Hör av er vid nya frågor eller funderingar: vbmf@kansli.net

Må gott

Paul Wilskier
Ordförande VBmF
Träningen förlöper som vanligt trots skärpta restriktioner.
2020-11-15 12:30
Folkhälsomyndigheten presenterade under torsdagen den 12 november att vi fått skärpta restriktioner. I samråd med Svenska Badmintonförbundet och Bellevue har styrelsen för VBmF valt att fortsätta med våra planerade träningar.
Då smittspridningen fortsätter att öka i landet och ytterligare regioner har fått skärpta restriktioner har Svenska Badmintonförbundet beslutat om ytterligare åtgärder gällande tävlingar och utbildningar den kommande tiden.
Viktigt att notera är att detta inte innebär att det är förbjudet med fysisk aktivitet/träning. Det som punkten ovan begränsar är idrottsträning tillsammans i grupp eller i lag. Ingen avrådan finns mot att fortsätta med individuella träningar.

Med utgångspunkt i detta har Svenska Badmintonförbundet (SBF) beslutat följande:

TÄVLING/SERIE

SBF tävlingsarrangemang (SJT, Elit/U22 och SGP) ställs in t.o.m. 2020-12-31.

Sweden Junior Tour, Elit/U22 och SGP som skulle ha spelats under november och december 2020 ställs in. Beslutet baseras på att tävlingarna lockar deltagare från hela landet och det i stora delar av landet ses en negativ tendens gällande smittspridningen med lokala restriktioner i många regioner. Flera av tävlingarna är dessutom planerade till städer som i dagsläget omfattas av de skärpta restriktionerna.Tävlingsstopp råder i regioner med skärpta restriktioner.

Tävlingsstoppet gäller t.o.m. det datum de skärpta restriktionerna hävs i respektive region. Tillkommer nya regioner med skärpta restriktioner inkluderas även de i tävlingsstoppet

Vi avråder spelare som bor i regioner med skärpta restriktioner att resa utanför sitt distrikt för att tävla.

Seriesammandraget 28-29/11 skjuts upp och flyttas till våren.

Samtliga seriesammandrag under seriehelgen 28-29 november skjuts upp till nästa år. Mer information om detta kommer.

Utöver dessa beslut gäller sedan tidigare

Veteran SM - Inställt

DM – Avrådan från att genomföra dessa i regioner med skärpta restriktioner

Victor Badmintonligan - Pausas

Vi påminner också om att vid tävlingsarrangemang ska Svenska badmintonförbundets coronaprotokoll följas där det bl.a. framgår att ingen publik ska finnas närvarande under de tävlingar som arrangeras.

UTBILDNING

I regioner med skärpta restriktioner genomförs inga utbildningar under november utan flyttas till senare tidpunkt. Nya datum presenteras inom kort.

Uppskjutna utbildningar:

• Gotland: Shuttle Time/Badminton ABC (pga kursledare från berörda regioner)
  • Trollhättan: Shuttle Time.
  • Trollhättan: Coach Level 1
  • Halmstad: Shuttle Time
  • Göteborg: Topp tränarutbildning, TTU. Teoridelen genomförs ev. digitalt.

Genomförs enligt ordinarie plan, dvs i regioner som f.n. inte berörs av lokala restriktioner

• Borlänge: Coach Level 1, 21-22 nov
  • Växjö: Shuttle Time för idrottslärare, 25 nov
  • Kalmar: Shuttle Time för idrottslärare, 30 nov

Länkar till:

Tidigare beslut gällande hösten och vinterns tävlingar

Lokala skärpta råd region för region

Riksidrottsförbundets hemsida med information om hur idrotten påverkas

Botkyrka Open 7-8 November - INSTÄLLD
2020-10-30 14:54
Information från Göran Tjulin tävlingsledare Botkyrka Open

Lagom till att lottningen blev klar 29 Oktober, måste vi nu ställa in turneringen pga nya skarpa råd från FHM Stockholm.

Hela tävlingen var förberedd att bli så säker som möjligt med tävlingar i de olika kategorierna i 3 avskilda skepp i Botkyrka Rackethall. Handsprit, in-utcheckningsbrickor, separata vattentankar och kommunikationsutrustning var förberedd. När restriktionerna släpper, hoppas vi kunna genomföra en liknande tävling senare.

Göran Tjulin, Tävlingsledare Botkyrka GoIF Badminton

Trevlig helg